Een onzichtbare groep
Wist je dat één op de vijf werknemers dagelijks worstelt met chronische pijn? Neem even de tijd om dit toe te passen op uw organisatie. Komt dit overeen met uw beeld van het team?
​
Wanneer dit er meer zijn dan je aanvankelijk dacht is dat niet zo gek. Vaak behoren mensen met chronische pijn tot een onzichtbare groep. Ze praten niet graag over hun pijn omdat dit iets persoonlijks is en ze zich vaak niet begrepen voelen.
Naast persoonlijke uitdagingen voor werknemers kan dit helaas ook gevolgen hebben voor jouw organisatie, zoals:
Meer ziekteverzuim
Het gemiddelde aantal verzuimdagen voor chronisch zieken is meer dan twee keer zo hoog (31 dagen) als voor mensen zonder chronische aandoening (14 dagen) volgens onderzoek van Pfizer.
Langdurig ziekteverzuim
Volgens Selis is chronische pijn in België zelfs een van de belangrijkste oorzaken (33%) van langdurig ziekteverzuim in
Verminderde productiviteit
Pijn gaat gepaard met vermoeidheid, conditiegebrek en concentratieproblemen. Zo gaf 12% in 2021 aan dat ze door pijn werden belemmerd in hun normale werkzaamheden (Zorginzicht, 2017)
Bijwerkingen pijnmedicatie
Van de mensen met hinder door pijn kreeg bijna 23 procent opioïden (sterke pijnstillers) verstrekt (CBS, 2017). Hiervan weten we dat bijwerkingen de werkprestaties negatief kunnen beïnvloeden.
Een nieuwe benadering voor chronische pijn
In 2019 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel chronische pijn erkend als een op zichzelf staande medische aandoening. Dit betekent dat de pijn los van de oorspronkelijke oorzaak (vaak lichamelijke schade) moet worden beschouwd en behandeld.
​
Helaas blijken de momenteel beschikbare therapieën en pijnstillers vaak niet voldoende om aanhoudende pijn te verlichten, vooral omdat ze nog steeds gericht zijn op de fysieke schade (de oorspronkelijke oorzaak van de pijn). Uit verschillende studies blijkt dan ook dat de behandeling van chronische pijn door 79% van de patiënten als onvoldoende wordt beschouwd (Zorginzicht, 2017)
​Wetenschappelijk bewijs toont steeds meer aan hoe cruciaal de rol van het brein is bij het in stand houden van chronische pijn. Hier ligt dan ook onze expertise.
Contextual Healing methode
Bij Pain-Changer staat het brein centraal, waarbij we werken volgens de Contextual Healing methode. Deze methode, ontwikkeld door de Harvard Medical School, integreert het bio-psycho-sociale model en verrijkt dit met placebo inzichten.
​
Concreet houdt dit in dat we ons richten op psychologische parameters zoals gedachten, emoties, associaties en gedragingen. Bij het vormgeven van de behandeling betrekken we ook de (sociale) omgeving. We gaan zelfs zo ver dat we biologische processen beïnvloeden door het brein te herprogrammeren en de productie van natuurlijke pijnstillers, zoals endorfine, te stimuleren.
​
Wilt u meer weten over de Contextual Healing methode? Bekijk dan onze merkfilm.
We helpen iedereen met aanhoudende pijn
Pain-Changer staat klaar om mensen te helpen die last hebben van verschillende soorten langdurige pijn, zoals rugpijn, nekpijn, kniepijn maar ook migraine, fibromyalgie, RSI en andere vormen van chronische pijn.
Onze Contextual Healing benadering richt zich op de rol van de hersenen bij aanhoudende pijn. Dit betekent dat we iedereen kunnen en willen bijstaan, ongeacht hun achtergrond, de behandelingen die ze achter de rug hebben, en de pijn die ze doormaken.
Dit zijn de PijnHulp opties voor bedrijven
Afhankelijk van het aantal pijn patiënten in uw organisatie kunt u kiezen voor de Pijn Groepen of Individuele Pijn Coaching. Beide kunnen zowel online of op locatie van uw bedrijf plaatsvinden.
​
Groepen kunnen tussen de 4 en 10 werknemers zijn. Bij meer gegadigden creeren we meerdere groepen. Zodat iedereen de aandacht krijgt die ze verdienen.
​
We werken volgens een no cure no pay principe. Na afloop van het traject bepaalt u zelf hoeveel u het waard vond, gebaseerd op factoren zoals verzuim, productiviteit, pijnscores en verbeterde kwaliteit van leven van uw werknemers.
​
Zo ziet de Reis eruit
1. Vrijblijvende intake
We maken eerst met u kennis (online of op locatie) en leggen het traject uit
2. Kandidaten werven
Hiervoor zijn er meerdere opties waaruit u kunt kiezen. U kunt zelf werknemers aandragen of wij komen langs om ons verhaal te doen. U kunt ook een video delen waarin wij onze aanpak introduceren
3. Kennismaking
Met iedere kandidaat plannen we een aparte kennismaking. Pas wanneer de wensen en behoeften aansluiten starten we het traject
4. Start Traject
In vijf sessie, verspreid over 5 maanden werken we met uw werknemers aan de pijn
5. Evaluatie
Na afloop evalueren we het traject. Hierin nemen we factoren mee zoals verzuim, productiviteit, pijnscores en verbeterde kwaliteit van leven van uw werknemers
6. Betaling
Alleen bij tevredenheid met de resultaten betaald u de richtprijs
Wat kunnen werknemers verwachten?
5 sessies in 5 maanden
Het traject begint met een vrijblijvende intake, gevolgd door een uitgebreide kennismakingsessie en vier inhoudelijke sessies verspreid over vier maanden. Voor extra ondersteuning bieden we ook een optionele follow-up een half jaar na afronding van het traject.
PijnEducatie
Wij erkennen het belang van educatie als interventie voor aanhoudende pijn, zoals aanbevolen door de officiële richtlijnen. Opmerkelijk is echter dat minder dan 4% van de patiënten deze educatie heeft ontvangen. Daarom is educatie een cruciaal onderdeel van ons behandeltraject. Wij streven ernaar om onze patiënten te voorzien van uitgebreide pijnkennis, waardoor zij een beter inzicht krijgen in hun situatie en herstel.
Professionele werkboeken
Tussen de sessies door werken cliënten actief aan de thema's en hun pijn aan de hand van vier professionele werkboeken. Hierin vind u educatie, toepassingsvragen, uitdagende opdrachten en breinoefeningen. Deze praktische aanpak versterkt het leerproces en laat cliënten ervaren hoe ze aan de pijn kunnen werken.
Gedragspsychologie
Bij het streven naar een pijnvrije toekomst realiseren we ons dat gedragsverandering een cruciale rol speelt. Om ons brein te veranderen, weg van pijn, moeten we namelijk ons gedrag veranderen. We begrijpen echter dat het veranderen van gedrag makkelijker gezegd dan gedaan is. Daarom besteden we speciale aandacht aan gedragspsychologische inzichten in uw behandeltraject.
De Voordelen van PijnHulp op een rij:
Minder verzuim
Minder pijn leidt tot minder verzuim.
Binding in organisatie
Werknemers voelen zich minder alleen en meer gesteund.
Hogere productiviteit
Minder pijn betekent minder hinder tijdens het werk.
Niet ingrijpend
Breininterventies zijn veel minder invasief dan operaties en pijnmedicatie
kwaliteit van leven
Tevredenheid met de baan en het leven neemt toe.
Persoonlijke groei
Werknemers kiezen meer voor positieve verandering in hun levensstijl.
Pain-Changer' andere diensten
In al onze producten en diensten bij Pain-Changer baseren we ons uitsluitend op evidence-based oplossingen. We maken gebruik van hoogwaardige, peer-reviewed studies en integreren inzichten uit diverse wetenschappelijke disciplines zoals medicijnen, neuropsychologie, immunologie, cognitieve gedragstherapie (CGT) en meer.
Opleiden
Bij Pain-Changer Opleidingen leiden we zorgverleners op in de toepassing van de Contextual Healing methode. Onze focus ligt op het begrip van het placebo-effect en andere breininzichten. Deze opleiding stelt zorgprofessionals in staat holistische benaderingen effectief te integreren in hun praktijk.